„Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy írni veszélyes, mert nincs rá garancia, hogy a szavaidat ugyanolyan hangulatban olvassák majd, mint amilyenben leírtad őket.”

/Jojo Moyes – Az utolsó szerelmes levél/



2017. október 15., vasárnap

Erin Watt: Papír ​hercegnő


A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg idén ősszel a Papír hercegnő című könyv. Ella és a Royal család története elképesztően izgalmas, a new adult rajongók garantált kedvence lesz! Ha szeretnétek ti is az élmény részese lenni és megnyerni a könyvet, akkor tartsatok a turné 8 bloggerével!

KÖNYV ADATAI
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2017. szeptember 26.
Eredeti megjelenés: 2016
Oldalszám: 360
Fordító: Sándor Alexandra Valéria
ISBN: 9789634571490

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Őszinte leszek, nekem fogalmam sem volt, hogy mibe vágok bele, amikor a kezembe vettem a Papír hercegnő című könyvet. Mivel szinte soha nem olvasok külföldi blogokat vagy kritikákat (néha egy-egy értékelést a GR-en), nem tudtam - mint az most már persze világos számomra is -, hogy ilyen nagy sikere van a könyvnek. Persze olvastam a fülszöveget, ami megfogott, de hát valljuk be őszintén, sok hasonló leírással találkozunk az NA műfajban. Szóval amikor elkezdtem olvasni a könyvet, elképzelni sem tudtam, hogy micsoda érzelmi hullámvasútba készülök éppen beszállni!

Történetünk főszereplője Ella, aki apját sohasem ismerte, édesanyjával élt szegényes körülmények között. Miután anyukája meghal, még nehezebb helyzetbe kerül, egyedül próbál boldogulni. Jól fizető állást - amiből fent tudja magát hosszú távon tartani - azonban nehéz találni, ezért dönt a táncolás mellett. Egy sztriptízklubban talál rá az az idegen férfi, aki pénzt, biztonságot, sőt családot kínál neki, csak annyi dolga van, hogy elvégezze az iskolát. Persze nem akármilyen iskolát és nem is akármilyen körülmények között. Callum Royal ugyanis elképesztően gazdag, egy kacsalábon forgó palotában él és elit iskolába járatja fiait. De mégis hogyan kerül Ella egyik pillanatról a másikra a víz legmélyéről a hullám tetejére? Nos, Callum Royal nem más, mint a lány elhunyt édesapjának egykori legjobb barátja, és miután tudomást szerez Ella létezéséről és kemény életkörülményeiről, úgy dönt, hogy a szárnya alá veszi. Így kerül tehát Ella ebbe a gazdag családba, és ismerkedik meg azokkal a bizonyos Royal testvérekkel: Gideon, Reed, Easton, és az ikrek Sawyer és Sebastian. Nos igen, a Royal testvérek megtestesítik mindazt, amit az igazi rosszfiúk takarnak, sőt, olykor már túl is lépnek ezen a szinten. Ők azok a fajta fiúk, akiket első látásra biztos, hogy egyetlen apa sem akarna a lányának, magabiztosak, veszélyesek, önteltek és persze piszkosul szexik. 

Mondanom sem kell, Ella kapcsolata a fiúkkal igencsak nehezen indul. Gideon már nem lakik velük, így a legidősebb közülük Reed, a többi testvér mindenben rá hallgat. És mivel Reed egyáltalán nem kedveli a lányt az elején, a többiek is ehhez tartják magukat. Ha viszont Reed Royal valakit nem kedvel, akkor annak az élete egyáltalán nem leányálom! A történet első felében Reed egy hatalmas kőbunkó volt Ellával, egy idő után már nem tudtam hová tenni a viselkedését. A gyűlöletének volt egy kevéske alapja, amire azért Ella is rájátszott, ettől függetlenül haragudtam érte. Ami miatt mégis totális izgalmi állapotba kerültem ezeknél a részeknél is, az Ella visszavágásai voltak. Komolyan mondom, imádtam a csajszit, akárhogyan bántották őt a Royal fivérek, vagy éppen az iskolatársai, sosem hagyta magát, sőt mindig kitalált valami extra édes bosszút, amit nagyon élveztem! Persze ahogy fogytak a lapok, úgy ébredt rá egyre jobban Reed is, hogy Ella egyáltalán nem az a lány, akinek hitte, és az érzései is megváltoznak iránta. A könyv második felét pedig ezért imádtam: hiszen ha Reed Royal valakit megkedvel, akkor őt nagyon megkedveli! 


Ellát tehát nagyon megszerettem, és utóbb Reedet is a szívembe zártam. A másik - ha nem nagyobb - kedvenc Royalom Easton volt, aki egy idő után nagyon jó barátja lett Ellának. A közvetlensége és humora nagyon jól oldotta a sokszor magasfeszültségen izzó történetet. A fiúk apját, Callumot azonban egyelőre még nem tudom hova tenni. Az egyik percben még a kedves, hősies apafigurának látom, aki kimentette Ellát a szegénységből. Aztán hirtelen átváltozik egy idióta férfivá, akit az Ellával egykorú barátnője a - már bocs a vulgáris szóhasználat miatt - farkánál fogva vezet. Jajj hát ez nagyon szörnyű volt!

A Papír hercegnő mint egy hurrikán, úgy söpört végig rajtam, és azt hiszem ezért szerettem meg annyira. Nem is a szerelmes jelenetek, hanem az az elképesztő izgalom és feszültség, amit szinte végig éreztem az olvasása alatt. És ehhez egy olyan erős szereplő kellett, mint Ella, akit aztán tényleg nem ejtettek a fejére. Persze nyilván a Royal fivérek nélkül sem lett volna olyan a történet, amilyen, akik aztán tényleg tönkreteszik az ember lányát! A végére pedig kaptunk egy olyan függővéget, amitől a hajadat téped, és amit talán valahol mélyen sejtettem is, mégis eldobtam az agyam. Szerencsére a folytatás már nincs is olyan messze... Azt azért még megjegyezném, hogy számomra úgy tűnt, hogy ez a könyv inkább csak a bevezetője a fő szálnak. A Royal férfiak olykor megmagyarázhatatlan viselkedése, a sok-sok titok, amikre egyelőre még csak halvány utalásokat kapunk, a függővégről pedig ne is beszéljek, szóval ezek a dolgok még csak előkészítenek sokkal nagyobb és bonyolultabb családi rejtélyeket. Úgy érzem Ellának még sok mindennel meg kell majd küzdenie, ha a Royal családba akar tartozni!

Értékelés: 5/5

Blogturné extra - jön a folytatás!

Egy ilyen függővég után szerintem mindenkinek az lesz az első gondolata, hogy... kérem a folytatást! A  legtöbb esetben sajnos hónapokat, akár éveket kell várni arra, hogy kiadják egy sorozat következő részét, azonban a Könyvmolyképző Kiadó most nagy szerencsénkre megkímélte az olvasókat. A Papír hercegnő folytatása ugyanis már előjegyezhető a kiadó webshopján! A megjelenés dátuma egyelőre 2017. ősz, de nagyon úgy érzem, hogy már nem kell sokat várni! 
A második kötet a Megtört herceg címet viseli, ami plusz, hogy most Reed szemszögét is olvashatjuk majd. Ez szerintem nagyon jót fog tenni a könyvek, talán azok is közelebb kerülnek majd hozzá, akik az első részben nem annyira szerették meg. Ráadásul én tényleg nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi járhat a szép kis buksijában! :D 
Ó, és a borító is nagyon szép!


Fülszöveg: Kikötőben vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét. 
Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe. 

Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa. 

Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást. 
Talán igaza van.

NYEREMÉNYJÁTÉK
Ella beköltözik a Royal családba, akiknek már a nevük is királyi jelentéssel bír, így a nyereményjáték során is magasra emeljük a lécet: a világ leggazdagabb embereit keressük! A feladatotok nem más, mint a leírások alapján kitalálni, hogy kiről van szó, és a nevüket beírni a rafflecopter dobozba.
Amerikai tőzsdeguru, a világ egyik legsikeresebb befektetője. Befektetéseivel hatalmas vagyont halmozott fel, ezzel kiérdemelte az „omahai bölcs” becenevet. Vagyona  75,6 milliárd dollár.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





További állomások
10.13. Insane Life
10.15. Könyvvilág blog
10.17. Angelika blogja
10.19. Sorok között
10.21. CBooks
10.23. Dreamword blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése